Bunmi Laditan  е писател и  блогър. Автор е на книгата  The Honest Toddler: A Child’s Guide to Life , пише за The Huffington Post, Mommyish, Parenting и други популярни сайтове за родителство. Живее в Квебек със съпруга си и трите им деца. Публикуваме превод на оригиналния текст със съкращения.

“Да бъдеш родител в днешно време е ужасно! Бих дала всичко да се пренеса в 70-те или 80-те, когато добра майка означаваше да отвориш прозореца на колата, за да не опушваш децата си на задната седалка.

Знаете ли на какво бях подложена тази сутрин? Пазаруване на витамини! 45 минути. Сравнявах различни видове специално за деца, четох онлайн ревюта на продукти и разпалени блог постове без научна обосновка. Притежавам само два качествени сутиена, но харча над $100 за детски пробиотици и хранителни добавки, които изглеждат като добре опакован наркотик, нямат вкус, и ви се струва, че ако не ги купите, нещо лошо ще се случи на детето ви.

Знаете ли с какви витамини са ме отгледали мен? С никакви. Дневната светлина беше моята хранителна добавка. От дъжд на вятър майка ми ни даваше от онези познати старомодни детски добавки, които трябваше да дъвчем няколко дни в годината, след това тя окончателно изгубваше интерес към нашето здраве.

Нищо от модерното родителство не е просто, евтино и лесно за изпълнение, което страшно ме ядосва. Родители ме гледат лошо в парка, когато давам на сина си сок в кутия. Хей, сокът не е Ред Бул, нито коктейл Маргарита, успокойте се! Когато бях малка, живеех в малък град. Пиех всеки ден евтин портокалов сок от галони. Нискокачествена напитка  с минимално съдържание на портокал. Въпреки това, ей ме на, добре съм!

Сега съм готова да похарча сума, равняваща се на месечната ни сметка за ток, защото през 2016, ако не сте параноидно притеснени за физическото здраве на децата си, значи не сте достатъчно добри родители. Хвърляме цяло състояние за продукти като паста за зъби, произведена ръчно някъде сред гората, без оцветители, и задължително с вкус на бъз.

В следващите часове можете да ме откриете пред компютъра, ронейки горчиви сълзи в търсене на детска пяна за вана без фталат. А дори не знам какво е фталат…”

Автор: Бунми Ладитан


⇒ Вижте още публикации от категория ХРАНЕНЕ

⇒ Вижте още публикации от категория ДРУГИТЕ РОДИТЕЛИ

Коментари