Невена Генчева

от Невена Генчева

1. Ако видиш оправено легло, задължително скачай върху него, докато не добие по-естествен вид.

2. Ако мама влезе в тоалетната, започни да чукаш по вратата с нарастващ интензитет, придружено с викове: „Мамо, мамо-о-о!!!“. Ако отвори вратата, влез и подхвани разговор на произволна тема. Ако не отвори, викай с пълно гърло: „Какво правиш вътре?!“ и започни да изброяваш възможностите. Правилото не се прилага за татковци.


Четиригодишните - ParentlandВижте също ЧЕТИРИГОДИШНИТЕ от Мария Илиева=>

 


3. Ако ти се ходи до тоалетната, задължително го обяви на висок глас. Най-добре докато се храните. И имате гости. Ако още използваш гърне, го разположи в средата на хола, пред погледа на всички.

4. Ако се случи така, че в този напрегнат момент нямате гости, а ти гледаш детско, в никакъв случай не посещавай тоалетната, защото ще изтървеш важен момент от фабулата. Вместо това иди до детската стая, вземи гърнето, иди до тоалетната, вземи руло тоалетна хартия, намести се пред телевизора и действай. Остани на гърнето, докато не те забележат и не те принудят да си намериш друг трон.

Снимка: Мъхчета

Снимка: Мъхчета

5. Ако е време за хранене, настоявай да сипят първо на теб. Ако изискването не бъде удовлетворено, въдвори справедливост чрез тропане с крак, рев, сръдня и гладна стачка. Правилото може да бъде приложено за всички дейности

6. Ако пътувате, започни да питаш кога ще пристигнете на петата минута от тръгването. С времето засили честотата на задаване на въпроса и децибелите.

7. Столчетата за кола са за страхливци и слабаци! Бори се за свободата си!


Да отгледаш ДеницаВижте също ДА ОТГЛЕЖДАШ ДЕНИЦА от Невена Генчева=>

 


8. Час преди лягане влачи крака, лягай по земята и стени колко си изморен, но кажат ли ти „Време е за лягане“, започни да тичаш из апартамента, да надаваш традиционни племенни викове, да хвърляш произволни неща и да се кикотиш.

9. При игрите с брат/сестра или приятелче важи едно много важно правило: „Моето си е мое, но чуждото е общо.“ Не давай на никого да пипа играчките ти, дори те да не са твои! Освен на мама, защото все пак някой трябва да ги подреди и това определено няма да си ти.

10. Никога не говори за извънредно тайния клуб на четиригодишните и неговите правила! Иначе ще порЕснеш “със страхотна бързина”!


banner_muhcheta_nev 

 


Вижте още от НЕВЕНА ГЕНЧЕВА=>

Коментари