Редакторите

от Редакторите

Напоследък ни заливат добри новини, и най-сигурният начин те да се умножават, е всеки от нас ги разпространява и да съдейства на каузите, които чувства близки. Само по този начин може да има промяна към добро – за всички.

Няколко хубави неща, които се случиха през последните месеци:

Катео медийни партньори на Avon, проследихме всички активности и кампании през годината, подкрепяхме инициативите им с радост и съпричастност.

Един куп български звезди пяха в благотворителния концерт с мото „Благодаря От любов към живота“, който отбеляза кулминацията на кампанията на Avon срещу рака на гърдата тази година с акценти върху  профилактиката, ранната диагностика и помощта за жените, борещи се с болестта.

В събитието участваха и основните партньори на кампанията – фондация „Една от 8“. Заедно с фондацията, Avon стартира програмата „Бъди до мен“, в рамките на която от края на 2015 г. до момента над 4000 жени са получили информационна, практическа, юридическа и психологическа подкрепа, организирани са 2 групи за арттерапии, осигурени са 1400 профилактични прегледа в София, Варна, Бургас и Русе. Присъстващите на концерта имаха възможността и да разгледат и „Розовия кемпер“ на фондацията, който осигурява подкрепа, пътувайки из цяла България

100% от печалбата от всички продадени благотворителни продукти се даряват за програмата „Бъди до мен“, а набирането на средства продължава целогодишно.

E.Korobchenko_poslanicite na Humannostta na Avon

***

Съвсем наскоро беше открит Семеен център „Малки чудеса” за недоносени деца и техните родители – отдавнашна мечта и дело на Фондация “Нашите недоносени деца”.

“С този център искаме да задълбочим подкрепата, която предоставяме, и да разширим спектъра на услугите в помощ на семействата. Семейният център е модерно оборудван и разполага с три помещения, в които се провеждат консултации със специалисти в областта на ранното детско развитие – психолози, логопеди, специалисти по ранна детска интервенция и двигателно развитие, музикотерапевт, консултанти по кърмене. Родителите и децата имат възможност да посещават психотерапевтични групи. Редовно се провеждат и различни други групови занимания: арт-ателиета, групи за игра, музикални занимания, лекции на теми, засягащи отглеждането на недоносените деца, училище за родители.
Целта ни е да създадем общност и пространство, в които и родителите, и децата да се чувстват защитени, а техните специфични потребности и страхове да бъдат посрещнати с разбиране.”

Такова място отдавна беше необходимо, за да осигурява подкрепа, информация и неоценима помощ в първите месеци на всички недоносени бебета и техните семейства. Радваме се, че това вече е факт!

Семейният център е на адрес: бул. Патриарх Евтимий 66 , тел. 088 754 5446, а новините около него можете да следите във ФБ страницата му=>

21743893_419448991790319_1837750695135988540_o

Сигурно помните, че миналата година съвместно с Фондация “Нашите недоносени деца” проведохме серия разговори по темата, които можете да видите в нашата секция НЕДОНОСЕНИ ДЕЦА=>

***

По инициатива на фондация “Америка за България” и с подкрепата на ИКЕА и други компании беше обновено детското отделение на Пирогов. “Малките герои” е инициатива на Фондация „Америка за България” и партньори, която успя да модернизира интериорно детското отделение в болницата, за да го преобрази в място, в което децата и тинейджърите ще се чувстват специални в една адаптирана за тях среда. Поздравления за идеята и осъществяването ѝ!

logo_Pirogov1-214x172

***

Беше създадено и началото на палиативната грижа за деца от Фондация “Лъвско сърце” – истински ваккум в системата на здравеопазването и на практика липсваща досега сегмент. 

„Лъвско сърце“ е общност от хора, които искат децата с нелечими заболявания да изживеят отреденото им време с възможно най – малко страдания и с най-много възможна радост. Ние сме лекари, родители, близки на деца със заболявания и доброволци от различни сфери – психолози, логопеди, журналисти, дизайнери, фотографи и др.

Целта ни е с помощта на съмишленици да изградим работеща система и детски хоспис за палиативни грижи за деца от всички възрасти, независимо къде се намират – в здравно заведение или в дома си, без значение от диагнозата и очакваната продължителност на живота.”

lionheart_logo_400px

Пожелаваме им успех и сме насреща за помощ и съдействие!

 

Коментари