Мария Илиева

от Мария Илиева

Точно година от публикуването на първия текст тук. 365 дни Parentland.

Още от самото начало следваме нашия ритъм, търсим собствения си образ и се опитваме да пазим добрия баланс. Последното считаме за много важно и отбраняваме ревностно.

Държим да правим всичко с мисъл, естетика, добър вкус и трезв поглед. Защото така сме свикнали.

Не се кичим с титли като “първите” или “най-добрите”, никога не сме обичали сравненията и тупането в гърдите, оставяме ги за другите.

Не можем да избегнем имитаторите, които се опитват почти дословно да взаимстват, да присвояват идеи и да следват всяка наша стъпка. Но можем да не се носим по течението и да не залитаме по трендове.

Много истории прочетохме и написахме, много думи се изредиха, в много гледни точки се взряхме. И всяка една от тях ни направи малко по-толерантни и разбиращи другите, колкото и надалеч да са от от нашите норми и модели.

Радваме се, че някак завихме покрай образа на майката-героиня, която тайно иска да е център на света и постоянно се чуди как точно да стане това. Parentland не е сайт за “мами”, защото всяка роля в семейството е важна.

Не харесваме пискливите гласове и дебелашките шеги, нито излишното акцентиране върху естествени роли и заслуги. Обичаме нещата да се случват плавно, елегантно и оргaнично.

Образите в Parentland са различни, пълнокръвни и истински. Смешното или драматичното не е на всяка цена, темите не буксуват в един коловоз, думите не крещят в ухото, тонът не оставя лош вкус.

Parentland не е сцена, а уютно кафене. Място за споделяне, а не за мегафони и духов оркестър. Щастливи сме, че има хора като вас, които правят разликата.

Благодарим ви, че сме заедно – и автори, и читатели, и партньори – за нас е истинско удоволствие и привилегия!

*Като комплимент към всички, които ни следят и подкрепят, организирахме томбола със страхотни награди, условията можете да откриете в нашата Fаcebook страница малко по-късно днес.

Parentland на една година

 

Коментари