На последната среща с няколко мои любими момичета едно от тях беше бременно в 9-тия месец и отегчено до крайност от очакването да настъпи така желаното събитие.

Дискомфортът ѝ от безкрайно проточилата се бременност по никакъв начин не бил намалял вследствие на “вниманието” от страна на роднини и приятели, които я заливали с въпроси: „Абе, ти не роди ли?“, „ А ти не си ли бременна поне от година и половина?“ и други.

Момичето беше изчело всички рецепти за естествено провокиране на раждане, включително един добил популярност наръчник „40 начина да предизвикате раждане“.

И така, подтикнати от желанието си да помогнем на нашето момиче, и преливащи от  изобретателност, подкрепена от тоталната липса на опит в областта, ние, приятелките, групово разработихме следните неизпробвани, обаче, поне според нас, съдържащи огромен потенциал техники за подпомагане на родилния процес.

Звук и светлина

Този метод се базира на предположението, че бебето е вече оформен индивид и притежава развити сетива, готови да реагират на всякакви дразнители (сред които основните – приятелките на майка му). Техниката е следната: взимате източник на светлина – фенерче, челник, прожектор, а после насочвате светлинния лъч към корема си, и като придвижвате светлината в желаната посока, с обигран джедайски тембър повтаряте изречението: „Следвай светлината!”.

→ Вижте също: Раждане с усмивка

Езда

Тази техника се състои в намирането на кран, с помощта на който да се качите на кон и да препуснете в галоп, както и кон, който да не започне да се преструва на змия в момента, в който предусети намерението ви. По възможност търсете пенсиониран военен кон на име Шишо, който притежава необходимите габарити, свикнал е на тежки условия на работа, а освен това евентуално е виждал и всякакви ужасии, така че няма да ви възприеме като заплаха и внезапно да сдаде багажа.

Професионалист

Под професионалист тук да се разбира стюардеса, която да застане пред вас в работна униформа и със съответния професионален тон и насочващи жестове с ръце галантно, но категорично да прикани пътника да напусне мястото си през обособения за целта изход. Пожелание може да оформите пред себе си пътека със светещи лампички, наподобяваща изходите в самолет или летателна писта.

→ Вижте също: Две раждания и няколко заключения

Разпивка

Този метод всъщност бил изпробван от приятелка на нашата приятелка. Разсъждавайки над възможността да употреби алкохол в края на 9-месечното си принудително и мъчително въздържание тя решила, че “какво да им стане на децата, те са вече оформени и на път” и си наляла чаша вино, която неусетно преляла в бутилка, което пък – случайно или не, няколко часа по-късно я отвело в родилното. Озовала се там в изключително добро настроение, а от самото раждане тя има само бегли, но затова пък весели спомени.

Ако тези методи не свършат работа, моля, не ни обвинявайте, просто бебетата си имат собствено разписание.

 


Вижте още статии от ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА

Вижте още по тема РАЖДАНЕ

Вижте още по тема БРЕМЕННОСТ

Коментари