Редакторите

съвместно с Ozone.bg

Колекционерските фигури от света на поп културата са мания, която сякаш навлезе по-късно на българския пазар, сравнено с други страни. Сега обаче имаме възможността да си наваксаме изоставането, защото фигурките, вдъхновени от любимите ни филми и сериали, са на една ръка разстояние.

Фигурките стоят чудесно навсякъде, независимо дали ще ги поставите на рафта у дома или на бюрото си в офиса. Те са страхотен начин да изразите своя индивидуален вкус спрямо поп културата, засвидетелствайки кои са големите ви любимци. В крайна сметка, всички обичаме хубавото кино и добрите сериали, нали така?

В тази статия ще ви представим десет страхотни примера за колекционерски
фигури, които могат по супер начин да допълнят интериора ви или личното ви пространство на работното място.

Фигура Weta Mini Epics – Фродо от “Властелинът на пръстените”
Фродо Бегинс е един от големите герои в епохалния фентъзи труд на Дж. Р.Р.
Толкин “Властелинът на пръстените”. Хобитът е истински символ на смелостта, доказващ, че не е нужно да имаш впечатляващи размери или умения с меча, за да бъдеш истински герой. Това е и същинският замисъл на Дж. Р.Р. Толкин, когато той създава персонажа.

Фигура Funko Pop! – Кайло Рен от “Междузвездни войни”
Независимо дали сте харесали последните три филма от “Междузвездни войни”, няма как да не признаете, че персонажът на Кайло Рен бе един от най-важните в цялата трилогия. Изигран безупречно от Адам Драйвър, Кайло Рен бе тласнат между Светлата и Тъмната страна на силата, преди в самия край да получи своето изкупление.

Фигура Funko Pop! – Пениуайз от “То”
Майсторът на хоръра Стивън Кинг направи клоуните още по-страшни, благодарение на Пениуайз от романа “То” – един от най-ужасяващите злодеи в историята на литературата и киното. Тази Funko Pop! фигурка може да стои работното ви бюро и да ви напомня, че ако някой ден някой клоун ви извика от близката шахта, по-добре бягайте надалеч.

Фигура Diamond Select DC Gallery – Батман
Батман е един от най-популярните супергерои и емблема на DC Comics, а в тази колекционерска фигура виждаме вариантът на Тъмния рицар, изигран от Крисчън Бейл в трилогията на Кристофър Нолан. И до днес феновете са категорични, че това са най-силните филми за човека-прилеп, създавани някога. Ние определено сме съгласни.

Фигура Q-Fig: Marvel Comics – Железния човек
Днес кино вселената на Marvel е най-успешният франчайз в света на седмото
изкуство, а всичко стартира през 2008 година с филма за “Железния човек” с Робърт Дауни-джуниър в главната роля. Впоследствие Тони Старк бе ключова фигура в събитията, разказани до епичния завършек “Отмъстителите: Краят”. Струва си да отбележите неговия принос с тази чудесна фигура, показваща Железния човек в действие.

Фигура Funko Pop! Game of Thrones – Денерис
Феновете на Денерис Таргариен останаха съкрушени от нейната съдба в последния сезон на “Игра на тронове”, споменът за Родената в буря може да живее със страхотната ѝ Funko Pop! колекционерска фигура. На нас също ни е тъжно, че се стигна до такъв край за нея, защото наистина искахме да я видим на Железния трон. Събитията във Вестерос обаче са непредвидими, а Драконовата кралица се оказа в отбора на губещите.

Фигура Funko Pop! Stranger Things – Илевън
Stranger Things на Netflix е един от най-добрите сериали на последните години, поднасяйки ни едновременно намигване към Стивън Кинг и сладко чувство на носталгия към 80-те години на миналия век. Един от най-харизматичните и ключови персонажи в сериала е Илевън – момичето със суперсили, което просто иска да води нормален живот с приятелите си. Мили Боби Браун е превъзходна в ролята, а тази фигурка определено ще направи дома ви с една идея по-як.

Фигура Funko Pop! Birds of Prey – Харли Куин
Светът има мания по Харли Куин и това не е тайна за никого. Изиграна от Марго Роби на голям екран, Харли е луда, непредвидима и много по-опасна, отколкото мнозина си мислят. Все пак, едва ли можеш да си нормален и да си гадже с Жокера, нали така?

Фигура Q-Fig: Thor Ragnarok – Хълк
Страшният зелен звяр от света на Marvel всъщност е ученият Брус Банър, който се превръща в Хълк, когато се ядоса твърде много. Принципно Банър е мъж с с добри намерения, но когато Хълк вземе надмощие над него, то резултатите от това често са непредвидими. В този на ред на мисли, просто недейте да го ядосвате.

Фигура Funko Pop! Movies – Джон Уик
Киану Рийвс е брилянтен в ролята на наемния убиец Джон Уик, като спокойно можем да кажем, че екшън поредицата успя сериозно да съживи кариерата на любимия на милиони актьор. От филмите добре знаем, че Джон Уик е страхотен почитател на кучетата, тъй че тази фигурка пристига при вас с неговия най-добър четириног приятел.


*В партньорство с Ozone.bg

Коментари