Източник и автор: Messy Footprints

Всички ме предупреждаваха за трудния преходен период от бебе към тодлър – така наречените „ужасни две“.

Драмите, сълзите, тестването на границите, цялата театралност.

И в момента сме точно в този период. Официално излязохме от бебешкия. Бях многократно предупреждавана за истериите и тръшканията, за този взискателен, самостоятелен, но също толкова зависим, понякога предизвикателен епизод от живота на детето.

Както искате го наречете, през това минаваме в момента. Всички ми обясняваха колко ще бъде трудно и ужасно.

Но нека ви доверя една малка тайна – тези „ужасни две“ са любимите ми досега, на съпруга ми също.

Защото това е моментът, когато за първи път чух думите: „Бичам те ногу“

Това е етапът, когато откриваш колко забавно е да се бориш с мама и татко на пода в хола, а смехът ти да отеква в цялата къща.

Това е моментът,  когато хващаш ръката ми, докато гледаме анимационни филмчета, обръщаш се към мен и ми подаряваш най-милата усмивка.

Това е времето, когато даваш на татко си голяма спонтанна целувка.

Това е етапът, когато пееш с цяло гърло любими си песни в колата.

Това е етапът, когато казваш  на случайни хора „Честит рожден ден!“, просто защото си супер развълнуван за собствения си празник.

Не ме разбирайте погрешно, този етап може да бъде наистина труден. Дните могат да ви се струват дълги, сълзите да се леят ежедневно.

Но това, за което никой не ме беше предупредил, е цялата тази любов. Никой не ме предупреди за красотата и емоциите през тези „ужасни две“.

Мило мое момче, татко ти и аз мечтаем да спрем времето, да замразим всичко такова, каквото е. Искаме да запазим сладкия ти глас, все още пухкавите ти крачета, помитащата ти любов, шумните ти изблици. Искаме да замразим дори тръшканията и сълзите.

Съвсем скоро и съвсем бързо ще пораснеш и няма да плачеш за щяло и нещяло. Няма да се тръшкаш за това и онова. Вместо това ще се сблъскваш с други, по-сериозни проблеми. Ще преживееш едни от най-трудните изпитания в живота си. Дните на рев и сценки ще са само спомен.

Така че вместо бързам този етап да отмине колкото се може по-бързо, аз искам да спра времето. Защото тези така наречени „ужасни две“ са любимите ми.

Коментари