Колко хора познаваме цял живот? Раждаме се на място, което ние избираме, според една теория, или не избираме, според друга. С колко хора ни свързва приятелство, когато още е нямало „Аз“, нямало е думи?

–        От колко време сме приятели?
–        Е, цял живот, забрави ли?!

Един хипотетичен диалог от бъдещето между две пораснали момчета с все така руси глави и пленяващи усмивки с подаващи се вече зъби. Те имат уникалния шанс да останат свързани с приятелство почти от началото до края на житейската си история. Поне засега отношенията им зависят от запазването на едно друго, не така съдбовно, а небрежно, обуто с кецове приятелство – на техните майки. Две жени с хумористично-приключенски нрав, обединени от радостите и неволите при отглеждане на бебета – такива, каквито само жените отглеждащи бебета могат да разберат.

→ Вижте също: Майки и синове

Те двамата скоро навършиха една година.  Бяха на месец-два, когато се видяха за пръв път, все още потопени в космическия свят на новородените. Доста често, в началото на срещите, техни Величества разминаваха режимите си за сън и така трудно се засичаха в будно състояние. Сега е различно. Сега си подават чаша, закачат се. Сочат се с пръст и сякаш се присмиват на неумението си. Крадат си храна почти преглътната, с умело пинсетообразен похват. Тупат се по главите на границата с грубостта, спят заедно по поляни. Приличат на „Сърдити старчета“ в невръстен вариант.

→ Вижте също: Приятелка като за целия свят

Изпреварват се, догонват се, премерват сили, точно както правят големите приятели.

Тепърва  ще е още по-интересно…

→ Още от Надя Стоева

Лео и Боян - Надя Стоева Parentland

Коментари