С раждането си всяко дете започва малко по малко да проявява своя характер и несъзнателно показва предпочитанията си още първите месеци.

С всяка измината стъпка то проявява любопитство, инициатива и дори самостоятелност. Колкото повече расте, толкова повече детето осъзнава, че е отделна личност и взима собствени решения, научавайки се на самостоятелност и отговорност.

Ролята на родителите е важна в растежа на едно дете, защото всяко има нужда от поощрение и насоки. Пътят, който изминавате заедно с детето си, несъмнено може да е голямо забавление, макар и с някои препятствия. Възпитанието изисква и доза търпение и креативност. Една от най-ярките стъпки от този процес е изграждането на полезни през целия живот навици, сред които са отговорното и самостоятелно отношение.

Здравословното хранене е част от това и е едно от важните всекидневни занимания. Именно насоките на родителите са важни за правилния и здравословен растеж на децата. Те изграждат своите навици от първите месеци на растежа си, затова приемът на разнообразна и здравословна храна в съобразени количества е изключително важен.

Danonino активно се включва в детското вдъхновение с познатата си кампания „Кажи ДА“. Чрез своите серия продукти и разнообразни кампании Danonino насърчава любопитството на безстрашните изследователи, докато им помагат и да си набавят нужните за правилния им растеж витамини.

В горещите летни месеци малчуганите могат да тичат цял ден в парка или на плажа и често забравят, че правилната храна е тяхното гориво. Това прави ролята на родителите в изграждането на добри навици още по-важна. Психолози твърдят, че етапът на независимост настъпва от ранна детска възраст и е редно родителите да поощряват своите деца да се справят с лесни задачи с малко помощ или самостоятелно, в което вярва и Danonino. Със своята кампания „Кажи ДА“ компанията превръща похапването в образователно забавление, като умело помага за изграждането на правилни навици за здравословно хранене.

Вашите малки помощници са игриви, енергични и умело могат да се справят със задачите, които имат, затова не се страхувайте да ги включвате в приготвянето на здравословна вечеря за цялото семейство. Децата се учат бързо и запомнят това, което им показвате и обяснявате, а самостоятелността им се изгражда още като съвсем малки.


*Публикацията е в партньорство с Danonino и част от кампанията “Кажи ДА”.

Коментари