“Нямаш нужда от супер сили, за да бъдеш супер родител” – така през юни стартира новата кампания на UNICEF България “Грижа, любов, игра за всяко дете”, посветена на ранното детско развитие.

Акцент върху първите 1000 дни на детето, важни съвети за отглеждането и грижата на бебето, разговори и подкрепа за кърменето, храненето, здравето и всичко свързано с родителството и семейството – това са акцентите на кампанията и информацията, която можете да откриете в платформата.

OOH_4x3_F_Play_4

 

 

 

 

 

 

Ако се смеете, играете и прекарвате забавно времето си заедно, значи правите всичко правилно. Не се опитвайте да сте перфектни родители, просто бъдете достатъчно добри“, споделя проф. Франк Оберклайд, консултант на УНИЦЕФ и директор на Центъра за детско здраве към Кралската детска болница в Мелбърн, Австралия. Подкрепяме напълно това твърдение и затова заставаме зад кампанията и бихме искали посланието ѝ да достигне до повече родители.

От 2013 г. Детският фонд на ООН и партньори реализират пилотен проект за патронажна грижа в областите Шумен и Сливен, където обучени медицински сестри и акушерки предоставят безплатни домашни посещения на бременни жени и семейства с деца до 3 години. Патронажните сестри предоставят практически насоки за здравето, кърменето и храненето, стимулирането на развитието на децата, както и други въпроси, свързани с позитивното родителство. Всеки може да подкрепи инициативата за патронажна грижа чрез символично месечно дарение от 5 лв. като изпрати SMS с цифра 5 на 1021.

OOH_4x3_M_Love_4

Коментари