от Даниела Ламбова

Скъпи съседи от апартамента под нашия, бих искала да ви кажа колко много съжалявам за вредите, които нанасяме на вашия сън.

Знам, че надали ще спрат скоро ежедневните шумове и трясъци в ранни зори, които чувате и ви поднасям искрените си извинения. Съвестно ми е, че и вие, като нас, не успявате да се наспите…

Както добре знаете, детската стая на сина ни е над вашата спалня. Известно ви е, и все пак винаги, когато ни срещнете, му се радвате и дори ни поздравявате с усмивка. Не знам дали на ваше място щях да бъда толкова толерантна и любезна.

Предполагам, че наистина ви е дошло в повече онази сутрин, когато в 7 часа ми изпратихте съобщение, че не може да спите от тичането и виковете на нашето дете. Не ви се случва често да недоволствате и затова много се засрамих. Съжалявам, че се налага да търпите това и ви уверявам, че наистина се опитвам да го контролирам. Моля го да не вика и да не тича, защото си представям как се събуждате с усещането, че таванът всеки момент ще се срути. Но понякога синът ни е превъзбуден още в 6 часа сутринта. Понякога и аз се превъзбуждам в опитите си да го усмиря и тогава вероятно чувате повече от един глас да крещи. Извинявам се искрено за тези моменти!


Живот с бебе и котеВижте също: ЖИВОТ С БЕБЕ И КОТЕ=>

 


Колкото и да се опитвам да се владея, често си изпускам нервите. Не се справям добре, както веднъж заключи моята майка. Тя твърди, че детето крещи и истерясва само в мое присъствие. В детската градина е същинско ангелче, баба му пък с твърда ръка го контролира, когато се случи да го гледа, но всичко се проваля, когато майка му се появи. За ваша нерадост всяка сутрин той се буди с майка си. Извинявайте, че случихте на съседка, която трудно се справя с детето си…

Искам да подчертая, че с мъжа ми не малтретираме сина ни, дори и на вас да ви се струва, че ежедневно го съсипваме от бой и мъчения. Не ви виня, такива крясъци и аз не бях чувала преди да се роди той. Не бях предполагала, че някой може да изпадне в дива истерия, само защото съм му подала чашата с вода, вместо да го оставя сам да си я вземе. Съжалявам да ви призная, но този е един от екзистенциалните проблеми, заради които всяка сутрин се будите и вие, и вероятно целият ни етаж.

В последните седмици ситуацията загрубя, защото синът ни беше болен. Освен че не можеше да спи заради кашлицата и се будеше сутрин в 5 часа, имахме и допълнителни поводи за писъци и рев: мрази да му се чисти носа със спрей с морска вода, а инхалациите го отегчават и постоянно дърпа тръбата на инхалатора. Понякога се налага да му хващам и ръцете и краката, за да успея да му направя процедруата, междувременно той крещи… Благодаря ви все пак, че все още не сте сигнализирали социалните…


Вечер за двама без зъбВижте също: ВЕЧЕР ЗА ДВАМА…БЕЗ ЗЪБ=>

 


Осъзнавам, че няма да ви стане по-леко от моите извинения, но не знам как да изкупя вината си. Когато се нанесохме, вероятно не сте предполагали, че едно младо семейство с дете може да се окаже такава невероятна бомба със закъснител… всъщност… без закъснител, защото от самото начало се проявихме в недобра светлина. Тогава дори не знаехме, че спалнята ви е под стаята на сина ни и го пускахме да вършее на воля сутрин… Съжалявам, ако сте все недоспали! Ако имаше начин да се купува сън, щях да ви го върна с лихвите.

Повярвайте ми, и аз копнея за мига, когато детето ни ще порасне и ще прекарва съботите в леглото до обяд. Дано да доживея този момент, та да се насладя и аз на малко спокойствие, че и на свободно време за маникюр, спа и масажи. Копнея за сън също като вас, но моят копнеж отдавна се е превърнал в недостижима мечта, за която дори не смея и да мисля.

Скъпи съседи, благодаря ви за вашата толерантност! Обещавам за следващия празник да ви подаря най-хубавото вино, което намеря – дано да ви помогне да спите по-добре.


Вижте още от ДАНИЕЛА ЛАМБОВА=>

Коментари