Бочко ни предизвикаха да тестваме тяхната серия продукти за тяло с лавандула (мляко, крем и олио) и да споделим впечатленията си в Тест група. Готово, казахме ние и се заехме. Разпределихме ги на различни по вид и възраст на децата семейства, за да имаме максимално обективна оценка.

Това са обобщените ни впечатления за трите тествани продукта:

Олио за тяло с екстракт от лавандула
Мляко за тяло с екстракт от лавандула
Крем за тяло с екстракт от лавандула

СЪСТАВКИ

Основната активна съставка и в трите е лавандулата, известна с успокояващото си и балансиращо действие. Харесваме лавандулата и признаваме, че имаме слабост към продукти, които я включват в състава си. Веднага се пренасяме в безбрежни лавандулови полета и се размечтаваме за ваканция, нежни слънчеви лъчи и вятър в косите…♥

Екстрактът има вълшебно лечебно действие и е всепризнато средство против възпаления, безсъние,  дори зъбобол, мигрена, невроза и какво ли още не.

В крема за тяло е добавен и Пантенол, който допълнително хидратира, омекотява и регенерира.

Сред останалите съставки не срещахме нищо притеснително, продуктите на Бочко са масова козметика в определен ценови сегмент, нямат претенция за био, веган или органик. Без парабени, произвеждат се в контролирана среда, дерматологично тествани.

Освен вложения екстракт от лавандула, открихме и още билки и витамини:

  • Олио за тяло: Масло от маслина, Слънчогледово масло, Бизаболол (който се получава от масло от лайка)
  • Мляко за тяло: Масло от маслина, Пантенол (Провитамин В5)
  • Крем за тяло: Масло от соя, Царевично нишесте, Слънчогледово масло, Пантенол, Масло от ший, Витамин Е

ОПАКОВКА

Мляко: шише със затваряща се капачка

Крем за тяло: туба

Олио: прозрачно шише с винт

Опаковките са удобни, с помислен дизайн, добро брандиране и свежа цветова комбинация.

♦ Препоръка: тук бихме препоръчали на производителя да помисли за опаковки с помпа. При наличие на малко бебе едната ръка обикновено е постоянно заета и помпата значително улеснява употребата на продуктите и тяхното нанасяне.

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ

И трите продукта са предназначени за възраст 0+. Установихме, че могат да се ползват и от по-големи деца, както и от техните родители. Зимата е период, в който кожата на тялото се изсушава, лющи и зачервява от студа, снега, парното и климатиците, и има ежедневна нужда от подхранване, успокояване и хидратация. Продукти за цялото семейство, без съмнение.

Тест група: Бочко лавандула Parentland

ТЕКСТУРА

Мляко: нежна и лека емулсия, която попива лесно и не „тежи“ на кожата. Няма неприятно усещане за лепкавост след нанасяне.

Крем: по-гъст и плътен от млякото. Усеща се по-силно, но не лепне след като попие.

Олио: признаваме, че е нашият продукт фаворит от серията. Нежно олио, което не омазнява излишно, попива деликатно и омекотява незабавно.

АРОМАТИ

Мляко и крем: имат еднакъв аромат на нежна лавандула и като че ли цветя, които не разпознаваме, но комбинацията е достатъчно деликатна, в същото време напомняща за себе си след нанасяне и при движение.

Олио: при него ароматът е по-интензивен, има сладка бонбонена ванилия, която е с дълга трайност. За по-чувствителните към тази съставка може би ароматът ще се стори открояващ се, но ние сме почитатели на ванилията във всичките ѝ форми и одобряваме този избор.

♦ Препоръка: може би трябва да се помисли за вариант без аромат за по-чувствителни кожи и обоняние. Има опасност да не хармонира добре с парфюма (ако се ползва от мама), затова бихме оценили неутрален вариант на продуктите.

ДЕЙСТВИЕ

И трите продукта имат сходно действие, но заради текстурата си са подходящи за различни типове кожа. Сигурно имате вкъщи от онези кокетни възглавнички за приспиване, които ухаят на вълшебната лилава билка. Е, ефектът на продуктите е идентичен – унасят, успокояват, омекотяват допира, правят ритуалите за сън по-приятни.

Мляко: Подходящо е за кожа, която е хидратирана редовно и не е прекалено суха. За хора, които харесват леки продукти с текстура на емулсия. Действа добре, хидратира, успокоява.

Крем: По-интензивен продукт от млякото, повече се усеща след нанасяне и попива малко по-бавно от млякото. Според нас омекотява по-осезаемо.

Олио: Идеално е както за бебешката кожа, така и за по-големи деца и възрастни. Подходящ за омекотяване на ръце, тяло, стъпала. Ползвахме го и при масаж, и след епилация – действа чудесно, улеснява движенията на ръцете и успокоява травмираната и изсушена кожа. Любимо ни е след баня или преди излизане.

ОЦЕНКАТА НА ДЕЦАТА

Беше важно за нас да получим отзиви от децата, които изпробваха продуктите, защото много често те са най-точните експерти. Реакциите бяха  „приятно“, „мирише хубаво“, „кожата става мекичка“, „таралежчето е много сладко“. Е, остава да се доверим и на тяхната преценка.

Тест група: Бочко лавандула Parentland

*Продуктите ни бяха предоставени от Бочко. Ревюто изразява нашето обективно и безпристрастно мнение.


→ Вижте от статии от ТЕСТ ГРУПА

Коментари