Тест Група

от ТЕСТ ГРУПА

Невена и Надя поръчаха чрез новото мобилно приложение на Farmhopping, за да преценят удобно ли е, работи ли лесно, как се случва доставката и най-важното – какво е качеството на продуктите.

И двете се хранят здравословно (както и семействата им), държат на вкуса и призхода на храната, подхождат разумно и без крайности към темата, така че бяха най-подходящите тестващи.

Дали Farmhopping се справят с предизвикателството да отгворят на изискванията и очакванията, ето присъдата на ТЕСТ ГРУПА:

КОНЦЕПЦИЯТА  FARMHOPPING

НЕВЕНА: Farmhopping доставят продукти, произведени по възможно най-естествен път от проверени малки ферми, използващи методите на устойчиво и отговорно земеделие.

Не всички са органично или био-сертифицирани, но са спазени принципите за използване на естествени суровини при производството – без ГМО, изкуствени торове, агрохимични пестициди и хербициди и хормонални препарати.

Животните са под постоянен ветеринарен контрол, а месото се изследва за заболявания.

Подкрепата на малките ферми за чиста храна е мисия за екипа на Farmhopping, както и снабдяването на клиентите им с винаги пресни продукти.

Всичко се поръчва и доставя директно от фермите, на склад не се държат никакви наличности, затова не се изненадвайте, че доставката отнема няколко дни.


НАДЯ: „Ти поръчваш, фермерът отглежда, ние доставяме!“ – Светата Троица, мото и философия на Farmhopping.Farmhopping е платформа, на която можеш да откриеш автентична храна от малки ферми с грижа за здравето и природата. Екипът на платформата има за задача да провери на място начинът на работа на фермерите, както и да опита продуктите и.

Всяка ферма преминава предварително одобрение.

Ролята на платформата е да срещне клиент и ферма, да събере и обедини продуктите от различните ферми в една доставка и да я придвижи до адреса на клиента или до кооператив – места, от които сам можеш да си вземеш поръчката и цената на доставката ще е по-ниска (при определена сума доставката е безплатна).

Тест група Farmhopping

Снимки: Невена Генчева

ПОРЪЧКАТА

НЕВЕНА: Farmhopping съществуват на пазара от доста време, и тъй като и преди сме поръчвали чрез тяхната платформа, с удоволствие приехме да тестваме и мобилното им приложение.

Лесно е за използване, дори нови клиенти биха се ориентирали веднага. Информацията се актуализира своевременно, a потвърждението за поръчката пристига веднага по имейл.

Дизайнът е много приятен и ненатрапчив. Поддържа се архив на поръчките, което намираме за много полезно.

Плащането може да се извърши както в брой при доставката, така и чрез карта, epay или на каса на easypay два дни преди самата доставка.

Тест група Farmhopping

Снимка: Невена Генчева

НАДЯ: През приложението на farmhopping за мобилен телефон. Много е удобно, нали днес телефоните са все в ръцете ни.

ПРОДУКТИТЕ

НАДЯ: Как избрах продуктите? Много лесно. Когато отворих приложението, ми излезе  „Популярни продукти тази седмица“, разгледах набързо позициите с чудесни снимки и информация, и  селектирах неща, с които принципно се храним вкъщи.  Не съм привърженик на био вълната, но има и сертифицирани стоки. За мен при млечните продукти най-лесно се установява качеството – вкус, консистенция, аромат, масленост, опаковка. В случая избрах  ето тези:

 • био козе сирене на Козле
 • зрял кашкавал от краве мляко на Фермерско сдружение Мокрище
 • яйца от свободни кокошки на Фермерско сдружение Мокрище
 • ягоди на Фермерско сдружение Мокрище
 • кайма смес – телешко и свинско на Фермерско сдружение Мокрище
 • виенски хляб бял от пекарна БезЕта
 • краве кисело мляко от Ярлово
 • краве прясно мляко от Ярлово

НЕВЕНА:

 • листа от червено цвекло от био ферма „Софина“
 • краве кисело мляко от ферма „Ярлово“
 • краставици – 1 кг.
 • червени ябълки – 1 кг.
 • сладко от малини – 400 гр. от фермерско сдружение „Мокрище“
 • квасен хляб от лимец от хлебна къща „София“ – фурна “Надежко“
 • яйца от пасищни кокошки от чифлик „Ливади”
Тест група Farmhopping

Снимка: Невена Генчева

ОБЩА ОЦЕНКА (ДОСТАВКА, ОПАКОВКА, СРОКОВЕ, КАЧЕСТВО И ВКУС НА ПРОДУКТИТЕ, ОТНОШЕНИЕ, УДОБСТВО)

НАДЯ: Преди да ми доставят продуктите ме информираха с имейл, че за съжаление няма да получа яйцата, понеже не са пристигнали от фермата. Е, нищо, другия път, все пак са от свободни кокошки 🙂

Поръчката пристигна в уговореното време. Продуктите се доставят 48 часа след направена поръчка – понеже няма складови наличности, всичко пристига прясно директно от производителя. По-дългото от обикновено чакане има своите недостатъци, но пък когато се храниш с определени храни и цениш времето си, можеш да планираш седмичния си бюджет и количества, така че да не се редиш по опашки.

При финализирането на доставката приложението дава възможни дати на доставка, както и часови интервали.

Доставчикът беше усмихнат и вежлив. Приятно ме изненада опаковката – всичко беше сложено в удобен кашон, който може да се сгъне и при следваща поръчка да се върне и използва многократно.

А вкъщи всички спяха и на спокойствие можех да си разгледам богатствата. Всичко беше опаковано с бабъл фолио. При млечните продукти и каймата имаше охладители, за да се съхранят при превоза.

Усещаше се аромат на ягоди, още щом отворих капака на кашона. И започнах да ги ям ей така, както са обрани от градината, с малко пръст по тях. А те – божествени, сладки, свежи, истински!

Разопаковах всичко върху една голяма дървена дъска за по-лесно рязане и дегустиране. През това време малкият двегодишен мъж се събуди и се приготви и той за дегустация. Беше като подивял за киселото мляко, което имаше каймак и прекрасен вкус, харесаха му и хляба и кашкавала.
Каймата се трансформира в кюфтета на скара, нямаше свиване или прекалено много сланина.
Козето сирене спечели мен, защото обичам узрели мазни сирена, особено в комбинация с чери домати.

Прясното мляко беше просто зашеметяващо с плътния си сладък вкус в прекрасна стъклена бутилка.

Тест група Farmhopping

Снимки: Надя Стоева

НЕВЕНА: Всичко пристигна прилежно опаковано в рециклируем кашон, а към киселото мляко (в стъклен буркан) бяха прикрепени и охладители.

Самото мляко беше абсолютно непокътнато, а не на айран, както често си го донасяме от магазина. Вкусът му – „като от едно време“, което вече е нарицателно за качество. Беше гъсто и с каймак и остана в историята само 5 минути след отварянето на буркана, като домашните тестващи веднага го комбинираха с половината от буркана сладко от малини.

IMG_6992

Снимка: Невена Генчева

Хлябът от лимец също се изпари за отрицателно време. Беше чудесен, съвсем пресен и ароматен и сравнително въздушен като за хляб от лимец (който се е опитвал да си прави в домашни условия, знае колко трудно се постига това).
Листата от цвекло бяха съвсем млади и чисти – нямаше и петънце от пръст, а яйцата – пресни и без нито едно счупено или пукнато.
Момчето, което достави поръчката, неслучайно носеше тениска на Супермен.

 Ябълките – сочни, ароматни и хрупкави – точно както ги обичаме.

ЗАБЕЛЕЖКИ

НАДЯ: Не ми хареса единствено, че не можах да се свържа с оператор когато оформях поръчката си, имах въпрос относно продукт, който така и не поръчах.  *Бел.ред. – От фирмата ни увериха, че ще проверят и коригират проблема.

НЕВЕНА: Единствено краставиците не ни впечатлиха особено, но по това време на годината, мисля, е нормално.

Тест група Farmhopping

ОБЩА ОЦЕНКА

НАДЯ: Хареса ми, че farmhopping дават отстъпка за приятел, който поканиш и поръча от тях, а на теб безплатна доставка при следваща поръчка.

Всички продукти бяха оценени и харесани от цялото семейство.  Ще поръчваме пак, сигурно е.


НЕВЕНА: От farmhopping работят изключително коректно, което много ценим. Може да се разчита, че описанията в сайта и мобилното приложение са напълно достоверни, както и снимките на различните артикули.

За всеки продукт е предоставена възможност за обратна връзка с фермата-производител, която да служи за информация и коректив, както и рейтингова система за оценка и ориентиране.

Доставките се извършват навреме в посочен от клиента часови диапазон. Предоставени са възможности за безплатна доставка при първа поръчка над 60 лв, която може да се запази във времето, при спазване на определени условия, както и отстъпка, ако привлечете познат или приятел като клиент на платформата. Това е отлична практика, показваща, че фирмата не държи да печели на дребно, а да се развива и да обслужва интересите на всички замесени.

Пазаруването с farmhopping действително е лесно и приятно, а храната – вкусна, качествена и разнообразна. Платформата е много подходяща за съзнателни хора, които оценяват и държат на произхода на храната си и искат да подкрепят малките български ферми. Необходимо е, обаче, да умеете да планирате менюто и количествата продукти предварително.

О, и предвидете по-големи количества – вкусното свършва бързо!

Farmhopping откриват и първия си физически магазин на 01 юни, от 11.00 ч. на бул. “Витоша” 137
Тест група Farmhopping

Снимки: Невена Генчева

→Вижте още от ТЕСТ ГРУПА
→Вижте още по тема ХРАНЕНЕ

Коментари