Изабел Басмаджиян

от Изабел Басмаджиян

В началото на есента две видни свежарки, приятелката ми Ива и аз, известни на обществеността с това, че не сме особено грижовни към външното ни излъчване, за сметка на вътрешното, бяхме доброволно подложени на физически “мъчения”. Въпросните се изразяваха в 20-минутно излежаване върху кожен креват насред работното време – мхм, докато вие сте били на тръстиката най-вероятно. Е, коктейли не консумирахме, но пък след като се измъкнахме от ложето поединично една след друга, се чувствахме (и видимо изглеждахме) като тийнейджърки.

Чакайте, нищо не ми разбрахте, нали, ще ви разкажа отначало…

Та, има едно нещо, казва се HydraFacial, и е специална терапия за лице. Ако холивудските звезди знаеха като нас двете за това, едва ли щяха да падат жертви на хирурзите и на карикатуристите. С Ива имахме сериозната задача да тестваме тази процедура и да подарим на нашите изтормозени кожи щипка самочувствие. И тъй като в Тест групата на Parentland приемаме мисията тестване сериозно и отговорно,  следващите няколко реда ще бъдат написани от възрастния човек (на моменти пребиваващ в мен). И, разбира се, напълно искрено.

От фирмата твърдят, че HydraFacial хидратира, подмладява и почиства лицето по машинен път, напълно безболезнено и с много добър ефект. Ако достатъчно често се ползвате от процедурата, е възможно козметични проблеми и нарушения вследствие от замърсяване, влиянието на околната среда, хормонални заболявания, да бъдат в голяма степен преборени или поне подобрени.

Добрата новина е, че терапията няма нищо общо с конвенционалното третиране в козметичните салони – задушаване в собствен сос около струи пара и мъчително стискане на черни точки. Логично, щадящо сетивата и тялото ви е.

hydrafacial-parentland-2

Действие

Първата стъпка след като бъдете настанени на козметичното легло е ексфолиацията, която премахва най-горния слой мъртви клетки. Макар да се прилага известно количество натиск, процедурата изобщо не е неприятна, а и както ни обясни консултантът, следва приятната част – химичният пилинг. Той се нанася изключително нежно, едва-едва се усещат въртеливите движения на накрайника, за да може да се усвои веднага от кожата. Ако в този момент можете да надзърнете зад устройството, ще видите как екстракцията приема физическа форма – мъртвите клетки плуват из слой ваша си мазнина, изчистена благодарение на работата на лимфите чрез екстракта от мед и млечна киселина. Те проникват надълбоко в кожата и тушират възпалението.

Момичетата в определена възраст могат да имат нужда от следващата стъпка – антиейдж регенерация с пептиден Дермабилдер. Това е терапия против бръчки, която ползва белтъци с аминокиселинни остатъци. Всеки пептид има локално действие, като по този начин се стимулира изграждането на нови тъкани. Продължаваме удоволствията с антиокс+ – една миниатюрна дюза съдържа над 10 съставки с антиоксидантно действие, които са 50 пъти по-силни от витамин С и 20 пъти по-силни от витамин Е. Цялата тази мощ укрепва капилярите, запазва хидратацията, без да омазнява кожата.

С това процедурата приключва. Излизате освежени, с нежна кожа – на допир дори ачик-ачик бебешка. За да сме сигурни, че животът е тежък и несправедлив, се налага да поддържаме строг ритъм – редовни процедури с HydraFacial.

hydrafacial-parentland-3

Съставки
Машината работи със стерилни дюзи за еднократна употреба, които на принципа на торнадото изтеглят мъртвите клетки. При ексфолиацията и химичният пилинг се ползват млечна и гликолова киселина, екстракт от водорасли и мая. При екстракцията съставките са екстракт от мед и цветето Spirea Ulmaria, както и силицилова киселина. За регенерацията помагат Acetyl октипептиди, а за хидратацията – серуми с биосъставки, като екстракт от див кестен, арника, зелен чай, нискомулеколярна хиалуронова киселина, земни минерални пептиди.

Отзиви

Държа в себе си една от брошурите на HydraFacial и разбирам, че съм допуснала грешка. Оказва се, че има холивудски звезди, които също като Ива, като вас и като мен, знаят за тази терапия. Сред тях са Парис Хилтън, Бейонсе, Ева Мендес. Моят поглед, обаче, е привлечен от Матю Макконъхи, за когото ще се омъжа когато порасна, но той още не знае това. И ако ползва редовно HydraFacial, вероятността да се съхрани, докато ме чака, е сериозна.

Като написах „сериозна“, вероятно трябва да се върна към този стил на изразяване, за да споделя моите впечатления от трите ми подарени процедури.

Свежестта като усещане, стартира още при първия допир с накрайника, а минорното звучене на уреда изобщо не пречи да потънеш в мислите си или да разсъждаваш с козметика над вселенски въпроси. Няколко дни по-късно лицето ми е нежно на допир и приятно хидратирано. С хормоналното ми петно (предвид физически старческата ми възраст) не се преборихме – разбрах, че за тази цел е нужно да се въоръжа с упоритост и постоянство, които са сред положителните ми качества, но не се отнасят към външния ми вид, уви. Черните ми точки за момента почти не съществуват, така че вече нямам нужда да мисля за тях като за успешно замаскирани лунички. Тъй като терапията наистина не отнема много време, с кратко бягство през обедната почивка можете да се откъснете от натоварения ден.

Цената ми се струва висока, но със сигурност за многократно ползване се предлагат отстъпки.

hydrafacial-parentland-4

Ето какво споделя и Ива след нейните три процедури с HydraFacial:

„Бях скептична за някакъв резултат само за няколко процедури. Първата ми изненада бе, че е приятно, а втората – че болезненото стискане липсва. Кожата ми стана чиста и мека. Много гладка. Исках да докосвам лицето си, а същевременно ми бе гузно да омазвам добрия ефект. Забавното пък бе срещата на моите бръчки с пептидите. Имам добре изявени мимически бръчки между веждите, които на галено наричам „саркастичните бръчки“. Появиха ми се заради честото им ползване, когато се наложи да изръся някоя заядлива забележка. Въпреки че обичам тези черти у себе си, бях приятно изненадана да видя как бръчките се заглаждат и изчезват, а аз се сдобивам с измамно благ вид. Ефектът не е вечен, разбира се, а и изисква повече процедури. Имам си, обаче, жив свидетел, който все още ме мисли за мило момиче.
Като цяло съм доволна. Не зная дали ще започна трайно да си обръщам козметично внимание. Но усещането да си тръгнеш от някъде по-хубава и свежа, си заслужава всеки път.“

Колко струва процедурата: 140 лв. Ако се купи в пакет, цената на единична процедура може да падне до 100 лв.

Къде можете да си я направите: Процедурата може да бъде намерена в 16 салона и клиники в цялата страна. Всички салони и техните контакти ще намерите на HydraFacial.bg

Времетраене: Една процедура трае между 20 и 30 минути.

 

Снимки: Изабел Басмаджиян/Mingle Mangle Photojumble

 

*Шестте процедури ни бяха предоставени за тест от HydraFacial България. Ревюто отразява нашето безпристрастно и откровено мнение.


 

⇒ Още от ТЕСТ ГРУПАТА

Коментари