Смело твърдим, че Песента на морето/Song of the Sea е една от най-добрите анимации за деца, които сме гледали изобщо някога.

Фимът на режисьора Tomm Moore е перфектен за неделна вечер на дивана и гарантирано ще заплени цялото семейство. Разкошен ръчен рисунък, великолепни преливащи се цветове, богати детайли, нежна музика и песни (на Bruno Coulais), пленяващ сюжет и завладяваща история –  трудно бихме го сравнили с друга продукция, освен с предишното творение на Tom Moore The Secret of Kells  от 2009. 

Оново основан на ирландския фолклор и преданията за селкита, гигантски създание и феи, този филм е едновременно тъжен, деликатен, празнуващ живота и дълбоко трогателен.

songofthesea-moore-d

За любовта между братя и сестри, за силата на семейството, за приемането на всяко чувство и емоция, за намирането на свой собствен образ и място, за усилията да защитиш тези, които обичаш – теми, за които Song of the Sea разказва деликатно, нежно и безкрайно красиво.

songofthesea-moore-a

Предназначен е за деца над 7 години, но ние сме убедени, че тези цифри са само ориентировъчни. Най-малките може би няма да разберат в детайли целия сюжет, но ще възприемат посланието и идеята. Филмът е перфектна симбиоза между история, картина и звук и е истинска наслада за сетивата и душата.

song-of-the-sea-post4-620x348 song-of-the-seafsd

Гледайте го, ако все още не сте, гарантираме, че ще ви стане любим. И предупреждаваме – ще се наложи да избършете по някоя и друга сълза.

 

Коментари