Албена Тодорова

от Албена Тодорова

Не знам какво ни готви бъдещето, но предполагам предпазливо, че една от професиите с потенциал е консултант по създаване и поддържане на профили в страници за запознанства. Тази хипотеза се появи в ума ми, докато прелиствах десетки профили на ден.

Нямам партньор, но се чувствам сама и ми липсва да бъда с някого. Офлайн методите нямат ефект (записване на курс, излизане в нови среди, ходене на сингъл събития – последното беше трагикомичен хорър с опипване на мъжки крака), затова се връщам към добрия стар интернет.

Преди седем години се запознах в ОК Кюпид с Х. – бяхме заедно половин година, после един океан и много несподелени планове легнаха непроходимо между нас. Х. беше първият мъж, с когото се запознавах по този начин, но комуникацията ни потръгна учудващо добре. Просто се получи една хубава връзка.

Поглеждайки с половин око тогавашния опит и залисана в други задачи, решавам да пробвам първо тиндър.


Всички са в тиндър, казват хором сингъл приятелките ми, без да уточняват защо. Всички са в тиндър, почесвам се, преглеждам няколко ерзац профила и с няколко елегантни движения се сдобивам с профил и аз.


Обяснявам какви са ми параметрите и какво искам в живота и в тиндър. Качвам няколко снимки и предложенията за секс – едноразов; приятелски; групов; тройки; само ти ще си отгоре; за пари; с пилоти на самолети, уточняващи дали нямам болести и имам ли предпочитания за марка кондоми; изразени в емоджи (банан и праскова, със сълзи съм се смяла) – заваляват веднага.

Заприказваме се с няколко мъже едновременно. Единият от тях, Т., ми обяснява какво не ми е наред с профила – противоречиви послания. Сантиметрите в женските профили на мъжете говорят съвсем друго – жената прави секс за пари. Гълтам си езика и бързо махам цифрите. Сега как е, питам Т. По-добре, утешава ме Т., ама как така хем искаш деца, хем „ще видим, като се видим“. Ами то си е така, казвам. Аз откъде да знам дали искам или не деца с някого – ето с теб може да пием кафе и дотам да сме, с някой друг – да излезем на няколко срещи, но сексът да не стане, а с трети да сме си толкова дружно лудички, че да станем родители заедно. Но по принцип искам семейство и деца. Ти какво искаш в живота? Т., 4 години по-млад от мен, благоразумно ме изтрива.

Хъм, казвам си и забравям за тиндър.


Минава някакво време. Офлайн опитите ми продължават да удрят на камък, но опитът с тиндър ми показа, че някъде греша фундаментално. Затова сядам и чета наред всякакви статии за запознанство онлайн, най-вече писани от мъже за жени.


Благодарение на това виждам основните си грешки, а именно – не съм решила как да се позиционирам спрямо наличните опции. Не съм сложила снимка в цял ръст. Не съм достатъчно честна в профила си. Не съм изяснила какво искам.

Затова сядам, предефинирам и пренаписвам нещата и си правя нов профил, този път в Plenty of Fish (POF).

Решавам да напиша 10-ина изречения за това коя съм и какво именно искам от живота като цяло, мъжете и POF в частност.

Изпитвам отчаяние от черно-бялата ос „само секс – сериозно преораване с цел брак“ и затова решавам какъв човек търся и как искам да се сближа с него (тук всеки решава сам). Изпипвам профила и го редактирам няколко пъти. Признавам какво харесвам и какво не харесвам. Активирам профила и започвам целенасочено търсене.

Първо, отделям 10-15 минути на ден за преглеждане на профили. С пределната яснота, че това е част от упражението. Това упражнение е ужасно трудно по ред причини.

Второ, не седя да чакам да ме открият, а пиша на мъжете, които са ми симпатични. Повечето отговарят, приятно изненадани, с някои дори успяваме да установим приятна комуникация.


От 300 прегледани профила писах на 10-ина души; имаше един младеж, на когото не посмях да пиша, защото ми се стори прекалено идеален и красив.


Трето, казвам не. Не се свеня да изтрия някого, като при входящите това са 99% от съобщенията. Не се свеня да кажа „извинявай, мисля, че нямаме какво да си кажем“ след 3 съобщения.

Четвърто, казвам си, че това е проект с начало и край, имам максимум 2-3 месеца, преди да стана цинична и да забравя, че зад всеки профил стои човек, който търси любов, разбиране или секс.

Пето, не се обяснявам. С никого и за нищо. И не приемам лично никой коментар.

Тук е моментът да кажа как благодарение на ясната ми визия и тралала съм срещнала някого и колко е прекрасно това. За радост нямам щастлив край за тази история. Не вярвам в щастливия край – мога да кажа само, че светът е пълен с изненади. Една от които е това, че човек обикновено намира това, което търси.

По-трудната част е да си дава ясна сметка какво именно е то.

 


⇒ Вижте още статии от АЛБЕНА ТОДОРОВА

⇒ Вижте още статии от категория ОКОЛЕН СВЯТ

⇒ Вижте още статии от категория ДВОЙКАТА

⇒ Вижте още от категория ПРЕДИ ДЕЦАТА

 

Коментари