Редакторите

съвместно с Ozone.bg

Ако случайно в настоящия момент си отглеждате тийнейджър у дома, вероятно вече добре знаете, че децата в тази възраст са изцяло луди по поп кутурата. Филми, сериали, видео игри, книги, музика – макар и често с различни вкусове, тийновете приемат звездите и героите като наистина важна част от своя живот.

Т. нар. екшън и колекционерски фигури са сравнително нов тип продукти, които навлизат на българския пазар. Обяснено съвсем накратко, това са фигури на популярни лица от поп културата, различни според производителя и стилистиката, с които любителите на даден герой или личност могат да засвидетелстват любовта си към него. Те неслучайно се наричат и “колекционерски”, тъй като в много случаи се закупуват именно с подобна цел.

Ако вашият тийн е с наближаващ рожден ден и се чудите какво да му купите за празника, в тази статия ще ви дадем няколко причини това да бъде именно
колекционерска или екшън фигурка.

Може би няма да го очаква
Малко или много, най-баналните подаръци за тийнейджъри вече са добре известни – нова дреха, нова видео игра, нов телефон или нова книга. Това са все неща, които вашият тийн очаква да му подарите. Ако добавите обаче към подаръка иколекционерска фигурка, посветена на любим негов герой, това ще го изненада приятно. Както вече посочихме, този пазар тепърва се развива у нас, поради което е голям шансът той да е първи сред приятелите си, притежаващ нещо подобно.

Това е ценен подарък за супер запалените
Независимо каква е манията на вашия тийнейджър – “Хари Потър”, “Междузвездни войни” или “Игра на тронове”, колекционерските фигурки са един страхотен начин той да попълни колекцията си, посветена на любимите персонажи. Представете си например, че му подарите супер яка фигурка на Хари Потър. Няма ли тя да стои прекрасно пред книгите от поредицата на рафта в детската стая?

Можете да създадете традиция
Този тип подарък е отлична хрумка, ако искате да създадете нещо като традиция при подаръците за вашия тийн. Независимо какво сте му купили, винаги можете да добавите една фигурка към подаръка. Така той ще се радва на “основния” си подарък, но също така ще знае, че винаги ще получава и една фигурка в бонус. Това може да се превърне в нещо като ваш собствен ритуал, за който само вие двамата си знаете.

След време може да струват скъпо
Фигурките обикновено варират в различни ценови диапазони, а най-скъпите от тях могат да достигнат дори четирицифрена сума. Може би това ще ви се стори съвсем странно, но някои определени екземпляри могат да бъдат закупени дори с цел инвестиция. Има модели, които след години биха могли дори да удвоят и утроят цената си. Важно е обаче да не изхвърляте кутийката на фигурката, а да я запазите в отличен вид, защото в противен случай не бихте могли да реализирате пълна печалба при евентуална продажба.

Вашият тийн ще осъзнае, че всъщност сте много готин/а
Когато са тийнейджъри, децата обикновено разделят хората на два основни типа – готини и не готини. За да бъдете сред “готините”, трябва да покажете, че сте не онзи, за който той/тя може би ви мисли. С други думи, тийнейджърите обикновено ни смятат за скучни възрастни, чието забавление се изчерпва с гледането на вечерните новини. Покажете му, че също имате познания в киното, сериалите или музиката, като му подарите някоя супер яка фигурка на негов любимец. Това автоматично ще ви спечели огромна червена точка.

Бюджетни са
Както вече посочихме, има някои определени фигурки, които са толкова ценни, че стойността им може да стигне една цяла заплата. Разбира се, не е казано, че трябва да купувате точно такива. Дори и на българския пазар вече се предлагат далеч по-бюджетни варианти, които няма да изпразнят банковата ви сметка.

В заключение – струва ли си?
Да, разбира се. Както вече уточнихме, фигурките са задължителен аксесоар за всеки истински фен на поп културата. В България те навлизат малко късно, но в световен мащаб феновете отдавна ги колекционират. Някои от тях дори не ги вадят от кутийките, за да ги запазят във възможно най-перфектен вид. Други пък ги купуват почти изцяло с цел продажба, когато стойността им се покачи с годините.

Дори и вашата цел да е тийнейджърът ви просто да ѝ се възхищава, докато я гледа на рафта сред останалите си любими неща, екшън фигурката винаги е страхотна идея за подарък.


*В партньорство с Ozone.bg

Коментари